Exist

Alla inlägg under augusti 2012

Av Elin - 14 augusti 2012 10:15

I fredags fiskade jag kräftor med nåra vänner. Fick tyvärr inga, men de va kul ändå ;)


     

Kräftburar och en kräfthåv   

Mysig vy ^^ 

Kamerablixten reflekterades i dimman x)   

Dimmaaaaa
 

Creepy bild på staket   

De två sista bilderna hittade jag i pappas kamera


 


ANNONS
Av Elin - 13 augusti 2012 18:31

Varit ute med hästarna i ca 2½ h, varav en timme bestod av borstning och pyssel. Mötte Linnea hemmavid och sedan tog vi en lång och härlig ridtur! :) 


Asså Youton har verkligen förändrats jättemycket sedan vi fick hem honom. När han var ny var han osäker och lite rädd för det mesta (troligen för att allt var så nytt), han snubblade typ hela tiden, bestämde han sig för att inte gå längre gjorde han inte det, han blev ganska stirrig när det var nya hästar i närheten och att gå först i skogen var inte att tänka på. 


Nu är han (nästan) coolare än 9 år äldre Fanny, han snubblar kanske-högst två gånger varje ridtur, han går att övertala när han får för sig att han inte vill gå längre (antalet jagvillintegålängre-stunder har även minskat), han står still när vi möter andra hästar och han älskar att gå först i skogen. 


Riktigt glad att vi köpte honom! Kände på mej att jag å han skulle bli kompisar, trots vårt lilla tjafs under provridningen. 


Nu borde man ju lägga upp en bild på den tjocka lilla ponnyn, men har tyvärr ingen nytagen så ni får en bild på en tistelblomma i stället x) 


 

 


ANNONS
Av Elin - 13 augusti 2012 11:16

Godmorgon!! Vaknade vid nio, åt frukost, grannen va här å hämtade kyklingar å jag totalfailade när jag skulle backa ut gräsklippare + släp från maskinhallen. Det är väl vad som hänt hittills idag. 


Redigerar bilder för fullt och håller även på med en liten överraskning. Känns kul att ha nåt å blogga om igen, har ju haft lite bloggtorka innan. 


Är ju förresten inne på lovets sista vecka. Vill utnyttja den på bästa sätt, men kommer nog bara bli att slappa, sitta vid datorn, rida och försöka komma igång med piano- och hornspelningen. 


När börjar ni och vad ska ni göra på lovets sista dagar??


        

Av Elin - 13 augusti 2012 08:00

Jag i min flytväst, flätor, solbrillor och med en sjuk bränna på armar och ben (man ser ganska tydligt på armen)


I förrgår samlades min familj och becca å milas familj hos nea å fias familj. Därifrån åkte vi sedan till ett ställe där kanoterna skulle läggas i.

Hann bara paddla en litenliten bit innan det kom en bro och lite strömmar som tvingades oss till ett lyft på några hungra meter. Sedan lade vi i och tänkte "nu är det fritt fram att paddla". Tänk vad fel man kan ha... 

De första två centimetrarna på kartan tog hur lång tid som helst! Låg träd och grenar över ån överallt. I början var det rätt jobbigt, men efter nån timme var reaktionen mer "äsch, det är bara ett träd, tar vi bara lite fart kommer vi nog över utan att fastna" än "hjälp ett träd, varför tog vi inte med en såg?!? Nu kommer vi säkert plurra!!". Var riktigt kul med utmaningar längs vägen, men nåra gånger blev det lite vääääl spännande...


Första "skräckupplevelsen" var på ett strömt och grunt ställe ganska mycket i början (innan man vant sig) där vi självklart gick på grund och kanoten la sig på tvären. Jag skrek och hoppade ur kanoten tillsammans med becca och vi lyckades få loss den och räta upp den medan nea satt i och hjäpte till å styra.


Efter det var det lungt (dvs inga näraplurretupplevelser) och vi hann äta middag och flytta om lite i kanoterna.

Sedan var det fortsatt ganska lungt tills det hängde/låg en stor gren över vattnet... Mila och Fia var först och försökte åka till höger där det var lite plats att komma förbi. Dock började dom komma lite snett och då kommer jag och Nea (som i det läget varken kan styra eller stanna) och ger deras kanot en knuff därbak som får hela kanoten att lägga sig längs med grenen. Min och Neas kanot tyckte väl att det såg kul ut för den la sig brevid. Sen kommer Becca och Jylli i sin kanot och så ligger vi tre kanoter på fel håll och vi inser att vi kommer inte framåt, inte bakåt, inte förbi trädet och vi kommer absolut inte tillbaka.


Jaha. Bara å vänta tills kanoten börjar gunga och ta in vatten. Sedan är det bara att hoppa ur när kanoten snurrar. Ungefär så tänkte jag i det läget. Tur att beccas å milas föräldrar kom och hade lite mer kontroll, la sig vid kanten och drog loss oss en och en XD 


Det tredje och sista lilla äventyret var en riktigt strömt ställe. Med en jättestor gammal stock över. Vi tvingades göra ett lyft, om man nu ska kalla det så. De vuxna paddlade fram och gick i land. Sedan fick vi komma en kanot i taget, paddla in till kanten, hoppa ur och en vuxen ledde kanoten längs kanten, över stocken och ner i vattnet igen, där vi hoppade i. Jag och Nea hade tur. Efter att ha hoppat i gled vi ner för strömmen och ut på ett lugnare ställe. Becca och Jylli körde fast två gånger. Sen hörde vi en smäll och Mila å Fia skrek. Dom hade kört in i en sten.

Tror alla förutom jag å nea hade lite problem att ta sig förbi dendär strömmen med en massa stenar överallt, men alla överlevde utan att bli alltför blöta. ;)


Vi hade i alla fall ett jätteroligt litet äventyr som avlutades i Lekeryd med en glass. Sedan åkte vi och lämnade tillbaka en kanot som inte var vår och vid ca 22 kunde man sedan krypa till sängs, smutsig och med solbrända armar och ben. 


 

Av Elin - 12 augusti 2012 20:19

Som jag nämnde lite i förra inlägget så spelade jag å nåra kompisar i kyrkan idag. Vår kantor ska sluta och då samlades vi från kören i onsdags för att öva in några låtar. Sen så sjöng vi, och jag kompade på piano, som en avskedspresent för henne på dagens gudtjänst. 

  


     

Av Elin - 12 augusti 2012 19:53

Medans jag fixar å trixar med bilder å grejjer får ni en bild på några otroligt söta små varelser som ganska nyligen trädde in i denna stora värld. 


 

Av Elin - 12 augusti 2012 18:46

De senaste fyra dagarna har varit helt fullproppade med grejjer! Allt som vi glömt på sommarlovet tryckte vi ihop nu i slutet haha ;) 


Har varit på liseberg, fiskat kräftor, paddlat kanot, spelat piano å sjungit i kyrkan och varit på fest hos grannarna. Är sjukt trött efter alla dessa sena kvällar (kom hem vid 2 i torsdags/fredags, 23 fredagskväll å ca 22 i går), men jag har ju en vecka på mej att sova innan skolan börjar. 


Kommer nog komma lite bildbomber från diverse grejjer snart eftersom jag fått lite bilder från nåra kompisar oxå. Jag måste bara kolla igenom, rensa å redigera först, men håll utkik! 

 

 

 

PS. Rubriken skrev mina fingrar utan att jag kunde påverka något, bara så ni vet...

Av Elin - 10 augusti 2012 10:30

Liseberg igår va awesome!

 

Har som "mål" el nåt att testa minst en ny attraktion varje gång jag är där så igår var det virvelvinden och slänggungorna som fick stå ut med mej ^^ Anledningen till att jag inte åkt dom innan är att jag typ inte gillat när det snurrar, eller ja.. Jag trodde att jag inte gillade när de snurrar haha x)

Aja, va som sagt skiiitkul igår! Tyvärr tog jag inga bilder och jag kunde inte blogga mer under dagen eftersom min mobil dog :c


Kom hem vid halv två å så blir man väckt vid nio. Jippie. Och som om det inte räcker så ska jag ut å hjälpa mamma me lite stängen snart. 


Hejdå mvh trött -.-


 

Vad skulle du vilja förbjuda i chatt, sms mm?
 ok
 skrift utan smileys
 (: (felvänd smiley)
 dekaler
 förkortningar
 k.
 förkortningar med siffror
 versaler
 puss
 facebooks blå tumme
 : ) (smiley med mellanrum)
 emojis
 xoxo
 att endast svara med smiley
 svengelska
 smileys som ingen fattar
 <3

   

Namn: Elin
Född: 1997
Bor: På en liten gård i Småland

Om: Går tredje året på Brinellgymnasiets natuvetenskapliga linje i Nässjö. Gillar musik (metal och folkmusik) och spelar horn och piano. Tycker om sniglar, drakar, hästar och ankor. Är scout. Är lite knasig ibland. Trivs ute på landet. Fråga om du undrar nåt, jag bits inte (tror jag)!

Övrigt: we♥it youtube

Följ Exist med Blogkeen
Följ Exist med Bloglovin'

Kategorier

Höstbilder:

       

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>
10 besvarade frågor

Du hittar mej även här:

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se